Zavrieť
MARD Internet Solution www.zdravie4you.sk
Home Superpotraviny Superpotraviny BIO Ryžový proteín 400g

Prihlásenie



Nákupný košík

Váš košík je prázdny

Hľadaj

Novinky

Chcem byť informovaný o novinkách a akciách

PDFTlačiťe-mail
BIO mydlo s oslim mliekom 125g / Vínna broskyňaBio Spirulina v prášku 200g

BIO Ryžový proteín 400g
Zobraziť v plnej veľkosti


BIO Ryžový proteín 400g

Cena za kus (kus): €11.00

Dostupnosť

Dodávame v dobe:

Ihneď k odberu

Spýtajte sa na tento produkt

Ryžový proteín je vinikajúcou voľbou

Ryžový proteín je vinikajúcou voľbou pre ľudí ktorým zdravie a celková pohoda tela nie je ľahostajná. Ryžový proteín je vhodný pre ľudí s rýchlym metabolizmom, ale aj pre vegánov či vegeratiánov. S vysokým príjmom živočíšnych bielkovín dlhodobou konzumáciu je spojené mnoho zdravotných problémov. Od zaťaženého trávenia, nadúvania, poškodenia pečene, hnilobných procesov v črevách až po následky tohto stavu.

 

Ryžový proteínsa vstrebáva pomalšie

Ryžový proteínsa vstrebáva pomalšie lebo má vyžší obsah vlákniny, tým je vhodnejší pre športovcov, ktorý chcú schunúť a potrebujú spáliť tuk. Zasýtenie ryžovým proteínom po tréningu potrvá trochu dlhšie a nemusíte hneď siahať po strave.

Ryža je dobrou energetickou potravinou s vysokou stráviteľnosťou. Ryžový proteín je veľmi dôležitý a komplexný, lebo obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny. Proteín je základný prvok každej živej bunky. Ryžový proteín je odlišný od lepku /glutén/ a nemá žiadny  alergický efekt. Má veľmi nízky obsah sodíka.

 

Veľkou výhodou Ryžového proteínu je nízky obsah tukov a kalórií.

Doterajší výskum potvrdil, že ryžový proteín podporuje odbúravanie tukov a znižuje cholesterol. Klinicky bolo preukázané, je rovnako dobrý na budovanie svalov, sily a celkovej kondície ako srvátkový proteín.

V ryžovom proteíne nájdeme v prirodzenej forme aminokyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín E, vlákninu a sacharidy. Neobsahuje žiadny tuk, cholesterol a cukor. Má prakticky neobmedzenú použiteľnosť, môžete ho pridať do akéhokoľvek jedla. Veľkou výhodou je, že ryžové bielkoviny sú hypoalergénne. To znamená, že nedráždia žalúdok a trávia sa ľahšie, než akákoľvek iná bielkovina. Tí, ktorí zápasia s tráviacimi problémami, ako je syndróm dráždivého čreva, potravinové alergie, neznášanlivosť laktózy (mliečneho cukru) len ťažko nájdu adekvátny zdroj na doplnenie bielkovín. Pre nich, je ideálny práve ryžový proteín.


Aminokyseliny v Ryžovom proteíne


Aminokyseliny sú základné stavebné prvky vo svaloch, tkanivách a orgánoch, prispievajú k správnej funkcii hormónov a imunitného systému. Ryžový proteín obsahuje všetky esenciálne aminokyseliny. Jedná sa o aminokyseliny, ktoré si telo nevie vyrobiť samotné a musia byť získavané zo stravy. Rovnako ako obilie má vysoký obsah cysteínu a metionínu. Je teda výborným zdrojom bielkovín pre budovanie svalov.


Ryžový proteín 100% rastlinné bielkoviny


Ryžový proteínový prášok je vhodným zdrojom bielkovín pre vegánov, vegetariánov, ktorí nekonzumujú živočíšne proteíny. Pochádza zo 100% rastlinných zdrojov.

Regenerácia svalov a sila s ryžovým proteínom

Svalová štruktúra sa skladá hlavne z bielkovín. Intenzívne a pravidelné cvičenie spôsobuje poškodenie svalových vlákien a práve ich regenerácia je kľúčom k rozvoju svalovej hmoty. K tomu telo používa prijaté bielkoviny. Vo vedeckých štúdiách bolo zistené, že ryžový proteín prispieva k rastu svalov s rovnakou účinnosťou ako srvátkové proteíny. Aj keď sa ryžový proteín celkovo vstrebáva pomalšie ako srvátkový, kľúčový je obsah leucínu (aminokyselina, ktorá je najdôležitejšou pre budovanie svalovej hmoty) sa vstrebáva rýchlejšie z ryžového proteínu ako zo srvátkového.


Ryžový proteín vhodý na dietu


Príjem bielkovín je obzvlášť dôležitý nie len pre budovanie svalovej hmoty, ale aj vtedy ak chcete schudnúť. 


Hladina cukru v krvi pri konzumácii Ryžového proteínu


Príjem bielkovín je dôležitý aj z iného hľadiska. Sacharidy, a najmä jednoduché sacharidy zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo spôsobuje v organizme nadmernú produkciu inzulínu. Inzulín má za úlohu uložiť cukor do buniek, aby sa mohol použiť, ako zdroj energie. Ak je energie dostatok, potom sa prebytočná glukóza z krvi odstráni a uloží sa vo forme tuku. Avšak v kombinácii s proteínom sa hladina cukru v krvi zvýši menej, takže ju môžete udržiavať stabilnejšie. Ryžový proteín poskytuje skvelé riešenie aj v tomto prípade.

 

Produkt má slovenský bio certifikát SK-BIO-003


Zloženie: Ryžový protein 


Výživová hodnota v 100g: Energia 1640kJ/388kcal, Bielkoviny 68,1g, Sacharidy 16,5g, Tuky 4,7g


Aminokyselinový profil:

Aminokyselina % obsah aminokyselín v 100g bielkovín
Alanín 6.30
Arginín 7.90
Asparágová kyselina 8.80
Cysteín 2.10
Glutámová kyselina 17.80
Glycín 5.80
Histidín 2.40
Izoleucín 3.50
Leucín 8.10
Lyzín 4.10
Metionín 2.50
Fenylalanín 5.60
Prolín 4.60
Serín 5.50
Treonín 3.80
Tryptofán 1.10
Tyrozín 4.90
Valín 5.20


Upozornenie: Prípravok nie je vhodný pre osoby do 15 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Výrobok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Uchovávajte mimo dosahu malých detí.

 

Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 4-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti. Použitie a dávkovanie: Vhodné ako doplnkový zdroj bielkovín. Bežná jednorázová denná dávka predstavuje 40g. Doporučenú dávku rozmiešajte v približne 3dcl vody.

 

Krajina pôvodu: Pakistan





Naposledy obnovené: Thursday, 21 September 2017 21:34