Zavrieť
MARD Internet Solution www.zdravie4you.sk
Home Vitamíny a doplnky A-Z Vitamíny a doplnky Fazuľka ADZUKI na klíčenie 400g

Prihlásenie



Nákupný košík

Váš košík je prázdny

Hľadaj

Novinky

Chcem byť informovaný o novinkách a akciách

PDFTlačiťe-mail
Fazuľa MUNGO 500gFe - ŽELEZO 30kapsúl - červené krvinky, imunita, vyčerpanie a ún

Fazuľka ADZUKI na klíčenie 400g
Zobraziť v plnej veľkosti


Fazuľka ADZUKI na klíčenie 400g

Cena za kus (kus): €2.80

Dostupnosť

Dodávame v dobe:

Ihneď k odberu

Spýtajte sa na tento produkt

Fazuľka ADZUKI na klíčenie400g

Fazuľka ADZUKI je známa v Japonsku kde patrí k najoblúbenejším strukovinám. Sú to malé fazuľky tmavo červenej až hnedej farby a majú jemne sladkú, dosť výraznú chuť. Patrí k najchutnejším druhom.

Adzuki sú ľahšie strávitelné ako iné strukoviny a majú blahodárny účinok na ľadviny. Vďaka vysokému obsahu fosforu pomáhajú pri dlhodobej únave. Ďalej obsahujú vysoké množstvo rastlinných bielkovín a vápniku.

Čínskej medicíne majú fazuľky adzuki veľký význam v jin a jang harmónii. Fazuľky Adzuki zosilujú jangový charakter. Podľa čínskej a japonskej medicíny sú ľadviny centrom životnej energie, a keďže adzuki posiľnujú činnosť ľadvín, sú pre nich adzuki nepostradatľnou súčasťou ich denno denného jedálnička.

 

Jeden hrnček varených Fazuliek Adzuki denne dokáže znížiť hladinu LDL cholesterolu o 20%, stabilizovať inzulín a krvný cukr, znížiť krvný tlak, riziko infarktu a mozgovej mŕtvice. Zabezpečuje pravidelné vyprázdňovanie, regeneruje tráviaci trakt a povbudzuje jeho činnosť tak, že nedocháza k vzniku žalúdočných a tráviacich potiaží a tým pôsobí prevenívne na rakovinu žalúdka a čriev.

Fazuľky Adzuki sú bohaté na vlákninu, obsahujú železo, draslík, zinok a iné minerálne látky, vitamíny sk.B a aminokyseliny dôležité k tvorbe pre spracovanie bielkovín v tele.

Adzuki obsahujú zložité cukry čo znamená pri spracovaní a štiepení na jednoduché cukry  že spracovanie je veľmi pomalé a nedochádza k výkyvom inzulínu v krvy. Nábeh hladiny cukru v krvy je plynulý čo je dôležité pre diabetikov.

 

Účinky fazuľky Adzuki:

  • pomáhajú obličkám lepšie pracovať
  • odporúčajú sa aj pri abscesoch a určitých tumoroch
  • znižuje hladinu LDL cholesterolu, teda zlého cholesterolu
  • znižujú krvný tlak
  • zabezpečuje pravidelný odchod stolice

Adzuki obsahuje:

vlákninu , ktorú telo pre zdravé fungovanie potrebuje, zlepšuje trávenie, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje peristaltiku čriev a má pozitívny vplyv na trávenie, čiže pomáha nám aj pri chudnutí.

železo - ak ho v tele máme nedostatok, tvorí sa menej červeného krvného farbiva, čo vedie k tzv anémii – chudokrvnosti pre nedostatočné okysličenie tkanív.

draslík, ktorý je najdôležitejší zo všetkých alkalických prvkov tela. Naše telo ho potrebuje pre presnú funkciu kardiovaskulárneho systému, pre svalový tonus, k udržaniu rovnováhy tekutín v organizme, pre premenu glukózy na energiu, posilňuje nervy, svalové bunky a iné

zinok dôležitý pre krásu a zdravie našich nechtov, vlasov, pokožky, ale pomáha chrániť aj bunky pred pôsobením voľných radikálov, udržiavať zdravú mužskú plodnosť, udržuje normálnu hladinu testosterónu. Je dobrý aj pre našu imunitu.

fosfor je dôležitý pre naše zuby, kosti, je prevenciou zubného kazu, podporuje rast tkanív, správnu funkciu obličiek, dôležitý pre mozog a nervové tkanivo, pomáha proti bolestiam žíl a iné.

 

Zloženie Adzuki: 

25 % bielkovín, 1,4 % tuku, 56 až 64 % sacharidov, 8 % vlákniny, cholesterolu 0g, lyzín, všetny esenciálne kyseliny s výnimkou tryptofanu

Vitamíny a antioxidanty: vitamín A 17 IU, vitamín B2 0,22mg, vitamín B6 0,351mg, niacin

Minerály a stopové prvky: vápník 66mg, železo 1,094mg, horčík 127mg, zinok 5,04mg, fosfor, draslík, 

Počas klíčenia sa zvyšuje obsah hormónou a vitamínou. Organické látky se menia na stravitelnejšiu formu.

 

Namáčanie: 12 hodin

Doba klíčenia: 4 - 5 dní

 





Naposledy obnovené: Thursday, 21 September 2017 21:27