Nakličovanie

Nakličovanie semien, nakličovacie nádoby keramické, sklenené alebo plastové. Semiačka určené na nakličovanie. Nakličovanie semien je  najjednoduchšia a najzdravšia príprava potravín. Počas procesu klíčenia, sa spiace semiačka a neaktívne enzýmy prebudia a v priebehu pár hodín sa znásobí obsah živín, minerálov a aktivizujú sa enzýmy ktoré zmenia klíčiace semeno na vitamínovú, minerálovú a antioxidantnú mega-bombu. Kým semeno klíči, množstvo živín v ňom sa môže zvýšiť až desaťkrát. Klíčením sa základné živiny, vitamíny a minerály stanú lepšie dostupnými a sú lepšie absorbované ľudským telom. Enzýmy sú v najaktívnejšej podobe dodané do tela. Enzýmy sa podieľajú v tele na viac ako 7000 chemických procesoch. Jedným z nich je trávenie, rovnako ako protizápalové, antifibrózne, čistiace, imunitné, antivirálne či protirakovinové účinky. Pravidelná konzumácia naklíčených semiačok môže viesť k výraznému zlepšeniu trávenia, zvýšeniu imunity, detoxikácii organizmu, prevencii a boji proti bežnému nachladnutiu, chrípkam a rôznym ochoreniam vrátane rakoviny. Vďaka klíčkom pomôžeme organizmu očistiť sa, načerpať chýbajúcu energiu a naštartovať metabolizmus.